Το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων δραστηριοποιείται ερευνητικά σε διάφορους τομείς της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων όπως:
Μελέτη φυσικοχημικών χαρακτηριστικών όξινων γαλακτοκομικών προϊόντων
Μελέτη της δράσης φυσικών αντιοξειδωτικών στο ελαιόλαδο
Φυσικοχημεία γαλακτωμάτων πρωτεϊνών
Προβιωτικά βακτήρια
Θερμή εξώθηση βιοδιασπώμενων υλικών συσκευασίας
Φυσικοχημεία του αμύλου
Εφαρμογή εξελιγμένων ρεολογικών τεχνικών στη μελέτη της δομής διαφόρων τροφίμων
Μελέτη ρεολογικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών ανακατεργασμένων τυριών και διαφόρων αλοιφών
Εφαρμογή προωθημένων στατιστικών τεχνικών στην οργανοληπτική εξέταση των τροφίμων
Μελέτη φυσικοχημικών και βιοχημικών χαρακτηριστικών προϊόντων αλιευμάτων
Εφαρμογή υπολογιστικών μεθόδων στη Μηχανική Τροφίμων |